Met blote voeten in je schoenen zonder zweetvoeten?

Met blote voeten in je schoenen zonder zweetvoeten?

Soms is het dragen van sokken geen optie. Bijvoorbeeld als je een rokje draagt of tijdens de zomer liever met je blote voeten in je schoenen stapt. Hoewel dit er beter uitziet, wil je zweetvoeten natuurlijk voorkomen. Maar is geen sokken dragen eigenlijk wel verstandig als je geen last wilt krijgen van vieze geurtjes?

Waarom krijg ik last van zweetvoeten als ik geen sokken draag

Elke voet transpireert. Dit is volkomen normaal en is een teken dat jouw lichaam de temperatuur goed regelt. Als je sokken draagt, wordt het zweet geabsorbeerd door de stof. Wil je met blote voeten in je schoenen, dan wordt het vocht opgenomen door je schoenen. De warme en vochtige atmosfeer die ontstaat, vormt een perfecte leefomgeving voor schimmels en bacteriën. En juist dit zijn de veroorzakers van nare luchtjes.

Als je geen sokken draagt, kun je aan het einde van de dag dus geconfronteerd worden met behoorlijk stinkende voeten. En hoe goed je zo ook wast, de volgende dag zal dit ritueel zich weer herhalen. Toch hoef je geen last te hebben van zweetvoeten als je jouw schoenen blootsvoets wilt dragen. Een goede hygiëne is belangrijk, maar niet het enige waarmee je stinkende blote voeten kunt voorkomen. Maar hoe werkt dit dan wel?

Frisse blote voeten in je schoenen? Zo voorkom je zwetende en stinkende voeten

Of het nu gaat om sneakers, slippers, ballerina's of pumps. Het zijn allemaal schoenen die je het liefst zonder sokken draagt. Als je vieze luchtjes en overmatig transpireren wilt voorkomen, dan moet je de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. Gelukkig is dat niet zo moeilijk als je misschien dacht.

In de eerste plaats is het van belang om je schoenen te behandelen met Pedifris Classic. Deze spray doodt de schadelijke bacteriën en schimmels die zijn achtergebleven in je schoenen. Op deze manier kunnen ze geen vieze geurtjes meer veroorzaken zodra jij je schoenen uittrekt. Voor je jouw blote voeten in je schoenen steekt, is het verstandig om ze te behandelen met Pedispray. Deze spray remt overmatige transpiratie van je voeten.

Je hebt dus veel minder last van natte of zwetende voeten in je schoenen. Pedispray is tot wel 5 dagen effectief tegen transpiratie. Je voeten blijven daardoor niet alleen droger, maar ook vrij van vieze luchtjes, veroorzaakt door schimmels en bacteriën. Door het gebruik van Pedifris kun je jouw favoriete schoenen met blote voeten dragen, zonder dat je bang hoeft te zijn om ze uit te trekken.