Wat kun je met een wiet vaporizer?

Ben je van plan om wiet te gaan roken? Dan is het gebruik van een wiet vaporizer absoluut aan te raden. Het verdampen van wiet, is namelijk een zeer effectieve manier om de effecten van wiet optimaal benutten. Op het moment dat je rookt wordt er wiet verbrandt, terwijl je bij een wiet vaporizer de wiet verwarmt waardoor je veel meer uit je wiet haalt. Daarnaast is het ook nog eens gezonder dan roken. Waarom is het beter en wat zijn er nog meer voor voordelen te benoemen?

Gezonde manier van wiet roken

Een wiet vaporizer is een ideale manier om gezonder te roken. Sterker nog, door het roken van wiet zou je zelfs je longen gezonder houden. Cannabis heeft namelijk ook een gezonde en goede werking. Alleen het roken van wiet vernietigen deze effecten. Bij een vaporizer wordt de wiet niet verbrandt, maar verdampt. Hierdoor is het in het gebruik een stuk beter. Doordat je de cannabis niet verbrandt is deze wiet vrij van teer, asdeeltjes of andere schadelijke stoffen. Hierdoor loop je minder risico op aan ontstekingen in de longen of irritatie aan de luchtwegen. Overigens is het natuurlijk niet helemaal risicovrij en kan is veelvuldig wiet roken niet heel goed voor je gezondheid. Door een wiet vaporizer te gebruiken worden alleen de werkzame stoffen uit de cannabis verdampt en daardoor krijg je een smakelijk en frisse damp zonder ongezonde stoffen en asdeeltjes.

Je haalt meer uit je wiet

Een ander groot voordeel is dat door de verdamping van de wiet deze minders snel opgaat in de rook. Met andere woorden, door het gebruik van een wiet vaporizer heb je veel meer plezier met dezelfde hoeveelheid cannabis. Zo haal je bij dezelfde hoeveelheid wiet met gebruik van een wiet vaporizer bijna twee keer zoveel (medicinaal) werkende stoffen dan als je de wiet zou op roken. Je zou dus per keer minder wiet kunnen dampen. Daarnaast schijnt het ook zo te zijn dat de effecten die wiet op jou hebben minder snel verdwijnen als je damp in plaats van rook. Het gebruik van een vaporizer geeft daarnaast een minder suf effect dan als je het zou roken. Ergens is dit ook logisch, want je lichaam krijgt alleen de gezonde stoffen binnen, hierdoor houd je een helderd hoofd en benut je alle voordelen die wiet heeft. Het heeft dus dubbel voordeel: niet alleen haal je meer uit je wiet, je kunt ook nog eens kleinere hoeveelheden gebruiken. Wat op langere termijn ook weer fijn is voor je portemonnee.

Goed in te stellen

Als laatste voordeel heeft een wiet vaporizer het voordeel dat je de beste temperatuur voor elke wietsoort kunt instellen. De werkzame stoffen uit wiet hebben allemaal hun eigen kookpunt. Met een wiet vaporizer kun je de temperatuur zo instellen op jouw (medicinale) wensen. Je weet dan zeker dat je met de juiste temperatuur de werkzame stoffen uit de wiet optimaal kunt benutten. Ook heb je geen kans op verspilling zoals oververhitting. Ben je overtuigd van alle voordelen van een wiet vaporizer? Schaf dan ook een wiet vaporizer aan. De portable vaporizers zijn hiervoor het meest geschikt omdat je deze overal kunt gebruiken, maar je kunt ook de desktop vaporizers gebruiken.